NBK

Nationalbank Konto

I Danmark, iflg. Nationalbanken, er kun 5% af pengemængden i form af kontanter dvs. mønter og sedler, hvor resten er i form af digitale penge. Mønter og sedler tildeles igennem Staten i samarbejde med Nationalbanken, hvor de resterende 95% af pengemængden, kaldes kontopenge, skabes af banker.


Når man taler om det kontantløst samfund, taler man så om at afskaffe mønter og sedler.


Penge er kredit som skabes af banker og udlånes, hermed skabes gæld som skal tilbagebetales med renter. Derfor er der konstant stigning i pengemængden som skaber uundgåelige kriser.


Penge skal betragtes som dens funktion og som dens politiske aspekt.


Alle personer med et CPR-nummer og alle virksomheder med et CVR-nummer, har ret til at tilknytte en bankkonto.


En bankkonto oprettes hos et pengeinstitut. Et pengeinstitut er en fællesbetegnelse for række finansielle virksomheder, herunder banker, sparekasser og andelskasser.


Et pengeinstitut har tilsvarende en konto hos Nationalbanken, kaldes foliokonto.


Der findes en række forskellige typer af bankkonti.


En almindelige bankkonto er en NemKonto, som er tilknyttet til et CPR-nummer eller CVR-nummer, som anvendes i forbindelse med betalinger fra det offentlige.


Af andre typer konti kan være, budgetkonto eller opsparingskonto.


Virksomhedernes bankkonto kaldes en erhvervskonto. Efter en eller flere personer har dannet en virksomhed og modtaget et CVR-nummer – alt efter virksomhedstype, Enkeltmands, ApS, A/S, m.m. – skal virksomhedens have en erhvervskonto for at kunne foretage ind- og udbetalinger.


Indtil videre, kan alle personer med et CPR-nummer oprette en bankkonto hos et pengeinstitut, hvor virksomhederne i stigende grad oplever lange behandlingstider, endda afvisning, hvorefter høje priser og gebyr ifm. erhvervskontoen.


En bank arbejder med kortfristet depositum og langfristet lån. Derudover forholder banker sig kun til regulering og vækst i deres regnskab balance.


En bank er en forretning med penge som deres produkt, hvor de tjener på salg af ydelser til kunder. Penge er sågar, det eneste produkt som kan stige i pris efter salg af produktet i form af renter og gebyr.


Når en bank kikker på en virksomhed som kunde, kikker de i bund og grund på hvor meget kan de omsætte på virksomheden, Så kommer udgifterne ifm. on-boarding og compliance. Derudover udgifter ifm. drift af virksomhedens erhvervskonto.


Derfor oplever virksomheder i stigende grad bankernes lange behandlingstider, endda afvisning, som høje priser og gebyr ifm. deres erhvervskonto.


CBDC, Central Bank Digital Currency, dvs. Nationalbanken Digitale Penge, overvejes af flere landes Central banker. Digital Currency er ikke det samme som Cryptocurrency.


Nationalbanken har før ikke set behovet for brug af eKroner, men med CBDC er der nye muligheder.


CBDC opdeles i 3 typer: Retail, Wholesale og Cross-Payment.


Retail er den almindelige konto, Wholesale er konto imellem banker og Cross-Payment er betalinger over landets grænser.


NBK, Nationalbank Konto, kan sammenlignes med en CBDC retail-konto, som kan oprettes til personer og virksomheder.


Samfundet har brug for et demokratisk banksystem. For alle personer og virksomheder oprettes en konto hos Nationalbank, NBK.

Ring: 40504081

Eller send en besked: